tradycja w kuchni

Fasolowe nadzienie do naleśników

Obiady

Fasolowe nadzienie do naleśników

Fasolowe nadzienie do naleśników

Składniki:

  • ok. 20 dag fasoli gotowanej
  • 2 jajka
  • 15 dg wędliny lub wędzonej ryby
  • 2 dag oleju
  • sól
  • papryka ostra lub słodka (można pominąć)
  • majeranek (można pominąć)


Wykonanie:

Ugotowaną do miękkości fasolę rozetrzeć na miazgę z dodatkiem oleju.

Dodać jedno ugotowane na twardo jajko oraz drobno posiekaną wędlinę lub rybę.

Następnie dodać jedno surowe jajko - jeżeli nadzienie jest zbyt gęste, można dodać 1 - 2 łyżki mleka.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Doprawić do smaku.


Do nadzienia z fasoli doskonale pasują naleśniki przygotowane według przepisu: Ciasto na naleśniki na piwie