Barszcz chrzanowy

Barszcz chrzanowy

Składniki:

  • 30 dag kości cielęcych lub wołowych
  • 20 dag wędzonki
  • włoszczyzna
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka mąki
  • 5 łyżek startego chrzanu
  • 0,5 szklanki śmietany
  • natka pietruszki
  • listek laurowy
  • pieprz
  • sól

Wykonanie:

Kości umyć, warzywa obrać i opłukać.

Z kości i warzyw ugotować 5 szklanek wywaru, odcedzić. Dodać starty chrzan oraz pokrojoną i podsmażoną wędzonkę, a także czosnek roztarty z solą.

Następnie barszcz zabielić śmietaną rozmieszaną z mąką.

Całość zagotować i doprawić do smaku.

Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo, można posypać posiekaną natką.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*