Żeberka w musztardzie

Żeberka w musztardzie

Składniki:

  • ok. 1300 g. żeberek
  • 3 łyżki musztardy ziarnistej
  • 2 łyżki mieszanki posiekanych ziół (natka pietruszki, koperek, majeranek)
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Przygotować bejcę do marynaty:

musztardę utrzeć z miodem, vegetą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, papryką, odrobiną soli i pieprzu.

Ucierając, dodawać po łyżce oleju, dodać posiekane zioła.

Żeberka opłukać i podzielić na porcje.

Posmarować bejcą, przykryć i odstawić na całą noc.

Następnego dnia żeberka ułożyć na kratce grillowej piekarnika i piec 35 minut w temperaturze 175°C.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*