Stek z masłem czosnkowym

Stek z masłem czosnkowym

Składniki:

  • ok. 800 g. polędwicy wołowej
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • tłuszcz do smażenia

Masło czosnkowe:

  • 150 g. masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Mięso pokroić na porcje, posypać świeżo zmielonym pieprzem, posmarować olejem i wstawić na 30 minut do lodówki.

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po 4 minuty z każdej strony.

Przygotować masło czosnkowe:

ząbki czosnku przecisnąć przez praskę, rozetrzeć z masłem, dodać posiekany szczypiorek i natkę pietruszki, przyprawić.

Na usmażonej polędwicy ułożyć plastry masła czosnkowego.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*