Ryba w ziołowej panierce

Ryba w ziołowej panierce

Składniki:

  • 4 filety mintaja
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
  • 4 – 5 łyżek bułki tartej
  • 3 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka tłuczonych ziarenek czerwonego pieprzu
  • 1 łyżka posiekanych ziół (natka, rozmaryn, tymianek)
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mleka
  • olej
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Rybę opłukać, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą.

Jajko wbić do głębokiego talerza, dolać mleko i roztrzepać widelcem.

W drugim talerzu wymieszać bułkę tartą z parmezanem, mieloną papryką, ziołami, pieprzem ziołowym i tłuczonym czerwonym pieprzem.

Filety panierować w mące, jajku i bułce tartej.

Smażyć na oleju z obu stron.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*