Dietetyczny kurczak z warzywami

Dietetyczny kurczak z warzywami

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 50 g. masła
  • 1 łyżka wody
  • 1 łyżeczka octu
  • 2 żółtka
  • 0,5 cytryny
  • szczypiorek
  • ok. 400 g. mrożonych warzyw
  • biały pieprz
  • sól

Wykonanie:

Mięso opłukać i ugotować na parze lub w małej ilości lekko osolonego wrzątku.

Masło pokroić na kawałki.

W rondelku zagotować wodę z octem.

Wstawić garnuszek go gorącej kąpieli wodnej i ubić płyn z żółtkami.

Powstałą masę lekko przestudzić.

Cały czas ubijając, dodawać po kawałku masła.

Sos przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Warzywa ugotować na parze lub w małej ilości wody.

Mięso pokroić w plastry, polać sosem, podawać z ugotowanymi warzywami.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*