Pomidory nadziewane mięsem

Pomidory nadziewane mięsem

Wykonanie:

  • 8 pomidorów
  • ok. 300 g mięsa gotowanego
  • bułka
  • cebula
  • olej
  • pieprz
  • sól
  • 1 szklanka śmietany
  • 40 g. mąki

Wykonanie:

Przygotować farsz: bułkę namoczyć w wodzie. Ugotowane i wystudzone mięso oraz wyciśniętą bułkę zmielić w maszynce.

Masę mięsną przyprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać, dodać usmażoną na oleju cebulę.

Pomidory wydrążyć od strony szypułki, po czym napełnić farszem.

Śmietanę rozmieszać z mąką i przyprawami.

Na dno formy (z pokrywką) wlać 2 łyżki oleju, ułożyć pomidory, zalać śmietaną i zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*