Chrupiąca fasolka szparagowa

Chrupiąca fasolka szparagowa

Składniki:

  • ok. 60 strączków zielonej fasolki szparagowej (ok. 400 g.)
  • 16 plasterków bekonu lub wędzonego chudego boczku
  • sól

Wykonanie:

Oczyszczoną z łykowatych włókien i umytą fasolkę ugotować na półtwardo w posolonej wodzie, osączyć, wystudzić.

W każdy plasterek wędliny ciasno zawinąć po 6 strączków fasolki, ułożyć na blaszce tak, by końce bekonu lub boczku były pod spodem.

Piec w piekarniku w temperaturze 180 C, aż mięsna koszulka pięknie się zrumieni.

Tak przygotowaną fasolkę szparagową można podawać jako przekąskę z keczupem lub jako dodatek do dań.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*