Wiosenna zupa porowa

Wiosenna zupa porowa

Składniki:

  • włoszczyzna bez kapusty
  • 3 pory
  • 4 – 5 ziemniaków
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • natka pietruszki lub koperek
  • kostka warzywna
  • sól
  • 2 łyżki oleju
  • 0,5 łyżeczki masła

Wykonanie:

Włoszczyznę umyć i oczyścić, pokroić w słupki.

Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i przekrojone na pół pory.

Całość zalać 2 litrami wody, dodać kostkę warzywną. Następnie wlać olej i gotować, aż warzywa zmiękną.

Wyjąć marchew. Pozostałe warzywa zmiksować.

Zaprawić śmietaną, dodać masło i sól.

Posypać zieleniną.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*