Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka chrzanu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka ugotowanego i zmiksowanego szpinaku
  • rzodkiewka lub papryka do dekoracji
  • sól

Wykonanie:

Jajka obrać i przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka i starannie utrzeć je z 1 łyżką majonezu, rozdrobnionym tuńczykiem i chrzanem. Osolić do smaku.

Połówki białek wypełnić masą, tak by uzyskały kształt całego jajka.

Z reszty majonezu i szpinaku przyrządzić sos i wymieszać go z natką pietruszki. Rozsmarować na dnie półmiska.

Faszerowane jajka przybrać rozdrobnioną rzodkiewką lub ćwiartkami pomidorów. Ułożyć na półmisku.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*