Hreczniaki

Hreczniaki

Składniki:

  • 25 dag kaszy gryczanej
  • 30 dag białego sera
  • 2 jajka
  • 1 łyżka tłuszczu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • ok. 5 dag bułki tartej
  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia

Wykonanie:

Kaszę gryczaną ugotować na sypko.

Kaszę z białym serem przekręcić przez maszynkę, wymieszać z natką pietruszki i jajkami. Doprawić do smaku pieprzem i solą.

Uformować małe kotlety i obtoczyć je w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym oleju.

Można podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym. Doskonale pasuje również sezonowa surówka.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*