Grillowany łosoś w cytrynowej marynacie

Grillowany łosoś w cytrynowej marynacie

Składniki:

  • ok. 600 g. odfiletowanego łososia
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 gałązki tymianku
  • 4 listki bazylii
  • cytryna
  • 4 łyżki oleju (najlepiej ziołowego)
  • sól
  • kolorowy pieprz
  • natka pietruszki
  • cytryna do dekoracji

Wykonanie:

Czosnek, tymianek i bazylię posiekać.

Wyciśnięty z cytryny sok wymieszać z olejem.

Łososia pokroić na 6 porcji i przełożyć do miski.

Posypać czosnkiem, ziołami i pieprzem. Polać marynatą.

Wstawić na 2 godziny do lodówki.

Osączyć, osolić i poukładać na folii aluminiowej – brzegi folii podnieść.

Grillować 10 minut.

Udekorować zieleniną i cytryną. Podawać z bagietką i sałatą.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*