Leczo z cukinią i kiełbasą

Leczo z cukinią i kiełbasą

Składniki:

  • ok. 50 dag kiełbasy
  • 1 cukinia
  • 3 cebule
  • 3 papryki w różnych kolorach
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 puszka pomidorów
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/2 szklanki wody
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Wykonanie:

Obrane cebule, papryki, kiełbasę oraz cukinię pokroić w kostkę.

Kiełbasę podsmażyć, dodać pokrojoną cebulę i paprykę. Całość smażyć jeszcze ok. 5 minut.

Podsmażone składniki przełożyć do garnka, przyprawić ostrą papryką. Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i podlać połową przegotowanej wody. Całość dusić przez 5 – 10 minut.

Następnie dodać pokrojoną cukinię.Dusić jeszcze przez 10 minut.

Po upływie tego czasu dodać pomidorami z puszki i jeżeli jest za gęste, dodać resztę wody.

Przyprawić do smaku.

Potrawę dusić, aż cukinia będzie miękka.

Podawać z pieczywem.

 

 

 

 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*