Tatar wołowy klasyczny

Tatar wołowy klasyczny

Składniki:

  • ok. 500 g. mięsa wołowego
  • 1 – 2 jajka świeże
  • 3 ogórki kiszone lub konserwowe
  • 2 cebule
  • 120 g. grzybków marynowanych
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Świeże mięso wołowe drobno posiekać lub zmielić. Dokładnie wymieszać z olejem, przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Uformować tatara jak na zdjęciu.

Obok poukładać posiekane ogórki, cebule i grzybki marynowane.

Na koniec zrobić dołek w tatarze i wpić żółtko / żółtka.

Podawać z pieczywem.

Można również przed podaniem wymieszać wszystkie składniki.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*