Klopsiki z jajek

Klopsiki z jajek

Składniki:

  • 6 jajek
  • 3 – 4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 0,5 łyżeczki przyprawy curry
  • 1,5 łyżki margaryny (może być masło)
  • 4 łyżki bułki tartej
  • natka pietruszki
  • sól
  • olej do smażenia

Wykonanie:

4 jajka ugotować na twardo.

Ziemniaki obrać, ugotować i rozetrzeć na puree.

Cebulę obrać i drobno posiekać. Następnie zrumienić na maśle, przyprawić curry.

Ugotowane jajka drobno posiekać, wymieszać z ziemniakami i dodać cebulkę. Posolić do smaku, dodać posiekaną natkę pietruszki oraz wbić 1 surowe jajko.

Masę dokładnie wymieszać i uformować niewielkie klopsiki. Obtoczyć w bułce, następnie w roztrzepanym jajku i jeszcze raz w bułce tartej.

Tak przygotowane klopsiki smażyć na rozgrzanym oleju.

Podawać z warzywami i gotowanymi ziemniakami.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*