Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Składniki:

  • 1/2 paczki spaghetti (260 g.)
  • 500 g. mielonego mięsa
  • 400 g. pomidorów w puszce
  • 2 cebule
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • sól czosnkowa
  • przyprawa do spaghetti
  • oregano

Wykonanie:

Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na oleju. Dodać mięso, podsmażyć, przyprawić do smaku.

Pomidory pokroić, nie wlewać soku.

Usmażone mięso, pomidory, sok pomidorowy wymieszać. Dusić do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem.

W dużym garnku zagotować 3 litry posolonej wody. Dodać łyżkę oleju.

Spaghetti ugotować na półmiękko. Przelać na sicie wodą.

Podawać z sosem, posypać bazylią.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*