Zupa gulaszowa z papryką i kluseczkami

Zupa gulaszowa z papryką

Składniki:

  • 500 g. mięsa wołowego
  • 3 cebule
  • 4 łyżki oleju
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżka ostrej papryki w proszku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 i 1/2 buliony wołowego
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • kminek
  • sól
  • pieprz
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • natka pietruszki

Wykonanie:

Mięso pokroić w paski.

Cebulę obrać i posiekać.

Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę.

Olej rozgrzać w garnku, włożyć cebulę i zeszklić. Dodać mięso, posypać papryką, smażyć ok. 5 minut.

Dodać czosnek, pokrojoną paprykę, przyprawy i przecier, wlać bulion. Gotować, aż mięso będzie miękkie.

Jajka roztrzepać z odrobiną soli, dosypać mąkę. Mieszać tak, aby powstała bardzo gęsta masa.

Do gotującej się zupy wrzucić kluski wielkości mniejszej niż łyżeczka.

Gotować mieszając.

Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*