Złociste kotlety rybne

Złociste kotlety rybne

Składniki:

  • ok. 50 dag filetów z mintaja lub dorsza
  • 10 dag słoniny
  • 1 cebula 
  • 1 jajko
  • 3 – 4 łyżki mleka
  • 6 łyżek bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • majeranek
  • rozmaryn
  • tymianek
  • olej do smażenia

Wykonanie:

Filety ryb umyć, starannie osuszyć, a następnie zemleć razem z obraną cebulą i umytą słoniną.

Wyrobić gładką masę z dodatkiem jajka, mleka i 3 łyżek bułki tartej. Dodać przyprawy, wymieszać.

Uformować płaskie kotlety, obtoczyć je w pozostałej bułce tartej. Zrumienić na mocno rozgrzanym oleju z obu stron. Smażyć jeszcze kilka minut pod przykryciem na małym ogniu.

Podawać w gotowanymi ziemniakami i surówką.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*