Przepyszne racuchy z twarogu
Przepyszne racuchy z twarogu
Składniki:
- 50 dag twarogu
- 4 jajka
- 1 łyżka masła
- 2 - 3 łyżki mąki psznnej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki cukru
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- olej do smażenia
- szczypta soli
Wykonanie:
Twaróg zemleć.
Żółtka utrzeć z masłem, cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę.
Następnie dodać zmielony twaróg i mąkę, dokładnie wymieszać.
Ubić sztywną pianę z białek dodając szczyptę soli, połączyć z masą twarogową.
Kłaść łyżką porcje ciasta na rozgrzany olej.
Smażyć racuchy z obu stron na rumiano.
Następnie osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Doskonale smakują posypane cukrem pudrem lub polane śmietaną.