tradycja w kuchni

Omlet z grzybami

Śniadania

Omlet z grzybami

Omlet z grzybami

Składniki:

  • 3 jajka
  • ok. 100 g świeżych grzybów
  • 1/2 łyżeczki posiekanej zielonej pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • mielony estragon (można pominąć)


Wykonanie:

Grzyby dokładnie oczyścić i umyć. Pokroić na plasterki.

W garnuszku rozgrzać 1 łyżkę masła i wrzucić rozdrobnione grzyby.

Smażyć przez ok. 15 minut, dolać odrobinę wody i dusić do miękkości.

Doprawić do smaku sola i pieprzem. W razie potrzeby odparować.

Jajka wbić do miseczki, dodać sól, pieprz i estragon. Dokładnie wymieszać widelcem.

Jajka wylać na patelnię, ułożyć na wierzchu grzyby i smażyć na małym ogniu.