Omlet z grzybami
Omlet z grzybami
Składniki:
- 3 jajka
- ok. 100 g świeżych grzybów
- 1/2 łyżeczki posiekanej zielonej pietruszki
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
- mielony estragon (można pominąć)
Wykonanie:
Grzyby dokładnie oczyścić i umyć. Pokroić na plasterki.
W garnuszku rozgrzać 1 łyżkę masła i wrzucić rozdrobnione grzyby.
Smażyć przez ok. 15 minut, dolać odrobinę wody i dusić do miękkości.
Doprawić do smaku sola i pieprzem. W razie potrzeby odparować.
Jajka wbić do miseczki, dodać sól, pieprz i estragon. Dokładnie wymieszać widelcem.
Jajka wylać na patelnię, ułożyć na wierzchu grzyby i smażyć na małym ogniu.