tradycja w kuchni

Jajka łososiowe

Przystawki

Jajka łososiowe

Jajka łososiowe

Składniki:

  • 6 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • 150 g łososia wędzonego (może być sałatkowy)
  • kilka gałązek koperku
  • listki natki lub pomidorki koktajlowe do dekoracji
  • pieprz do smaku


Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo (min. 10 minut od momentu wrzenia).

Jajka obrać ze skorupek i przekroić na pół.

Łososia pokroić na małe cząsteczki. 

Koperek pokroić drobno. 

Wyjąć żółtka do miseczki, wymieszać z 2 łyżkami majonezu, szczyptą pieprzu, koperkiem i pokrojonym łososiem. 

Łódeczki napełniać farszem i układać na półmisku. 

Udekorować listkiem natki lub pomidorkami.