Naleśniki biszkoptowe z serkiem i jagodami
Naleśniki biszkoptowe z serkiem i jagodami
Składniki:
- 1 1/3 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki schłodzonej śmietanki 30%
- 1/4 szklanki mleka
- 4 jajka
- 1/4 szklanki cukru
- olej do smażenia
Nadzienie:
- 20 - 30 dag jagód
- 25 dag waniliowego serka homogenizowanego
Wykonanie:
Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, żółtka i mleko.
Składniki zmiksować.
Śmietankę ubić, dodać do masy, wymieszać.
Ciasto połączyć z białkami ubitymi na sztywną pianę.
Na lekko natłuszczoną olejem patelnię wylewać porcje ciasta.
Smażyć naleśniki z dwóch stron na złoty kolor.
Następnie posmarować je serkiem, złożyć i obficie posypać umytymi jagodami.