tradycja w kuchni

Brązowe pieczarki faszerowane papryką

Przystawki

Brązowe pieczarki faszerowane papryką

Brązowe pieczarki faszerowane papryką

Składniki:

  • 8-10 dużych brązowych pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka (lub zielona)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Pieczarki umyj, usuń końcówki i wydrąż środek.
  2. Paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę.
  3. Na rozgrzanym oleju podsmaż paprykę, cebulę i czosnek aż będą miękkie.
  4. Dodaj starty ser i natkę pietruszki i wymieszaj.
  5. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  6. Farszem napełnij pieczarki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
  7. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 20-25 minut, aż będą złociste i chrupiące.

Smacznego!