Brązowe pieczarki faszerowane papryką
Brązowe pieczarki faszerowane papryką
Składniki:
- 8-10 dużych brązowych pieczarek
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka (lub zielona)
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki startego żółtego sera
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Pieczarki umyj, usuń końcówki i wydrąż środek.
- Paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę.
- Na rozgrzanym oleju podsmaż paprykę, cebulę i czosnek aż będą miękkie.
- Dodaj starty ser i natkę pietruszki i wymieszaj.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Farszem napełnij pieczarki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 20-25 minut, aż będą złociste i chrupiące.
Smacznego!