tradycja w kuchni

Koreczki imprezowe

Przystawki

Koreczki imprezowe

Koreczki imprezowe

Składniki:

  • ok. 10 dag pikantnego żółtego sera
  • ok. 10 dag gotowanej szynki
  • 1 czerwona papryka
  • 2 - 3 korniszony
  • kilka marynowanych cebulek
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • gałązki pietruszki


Wykonanie:

Ser i szynkę pokroić w 1cm plastry.

Każdy plasterek podzielić na kwadraty ok. 2 cm.

Paprykę opłukać, oczyścić i pokroić w grubszą kostkę.

Korniszony pokroić w grube plasterki.

Cebulki marynowane odsączyć z zalewy.

Z podanych składników zrobić 2 rodzaje koreczków:

1. Paprykę, korniszony i ser

2. pomidorki, cebulkę i szynkę

Ułożyć je na półmisku i ozdobić natką pietruszki.