tradycja w kuchni

Pasta jajeczna - szybki sposób na pyszne śniadanie

Śniadania

Pasta jajeczna - szybki sposób na pyszne śniadanie

Pasta jajeczna - szybki sposób na pyszne śniadanie

Składniki:

  •  3- 4 jajka
  • 1 cebulka
  • 2,5 łyżki majonezu
  • świeży szczypiorek
  • pieprz
  • sól


Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo. Do wody można dodać szczyptę soli, aby łatwiej obierały się ze skorupek.

Cebulkę obrać i bardzo drobno pokroić w kostkę.

Ugotowane jajka, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Dodać do nich rozdrobnioną cebulkę.

Całość doprawić solą i pieprzem.

Na koniec do pasty dodać posiekany drobno świeży szczypiorek i9 wszystko dokładnie wymieszać.

Podawać na kanapkach ze świeżym pieczywem, z wędliną, sałatą i ulubionymi warzywami.