tradycja w kuchni

Pasta rybna idealna na śniadanie

Śniadania

Pasta rybna idealna na śniadanie

Pasta rybna idealna na śniadanie

Składniki:

  • ok. 100 g miękkiego masła
  • 1 cebula
  • 2 - 3 jajka
  • 1 puszka szprotek w oleju
  • pieprz
  • sól

Wykonanie:

Sprawdzić świeżość jajek i ugotowac je na twardo. Do wody można dodać szczyptę soli, aby ładnie się obierały ze skorupek.


Po ugotowaniu jajka ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.

Cebulę obrać i drobno pokroić w kostkę.

Szprotki odsączyć z oleju.

Masło rozetrzeć najlepiej za pomocą miksera.

Następnie do masła dodać szprotki, cebulkę oraz jajka. 

Wszystkie składniki dokładnie połączyć ze sobą oraz przyprawić solą i pieprzem.