Tortille z kurczakiem i warzywami
Tortille z kurczakiem i warzywami
Składniki:
- 4 tortille pszenne
- ok. 40 dag piersi kurczaka
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- sok wyciśnięty z 0,5 limonki
- 1 łyżeczka oregano
- sól
- pieprz
- kmin rzymski
- olej do smażenia
Wykonanie:
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w paski.
Mięso oprószyć delikatnie solą, pieprzem oraz kminem rzymskim.
Następnie smażyć na rozgrzanym oleju, mieszając do momentu, aż się zarumieni.
Przełożyć do miseczki.
Na patelnię wrzucić pokrojone w paseczki lub kostkę oczyszczone papryki i posiekaną w piórka cebulę.
Smażyć przez kilka minut często mieszając.
Warzywa wymieszać z usmażonym kurczakiem, oregano oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Dodać również sok z limonki.
Tortille podgrzać w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150 st. C.
Na ciepłe placki nałożyć nadzienie, zwinąć je w rulony.
Tak przygotowane tortille najlepiej smakują z:
Sosem czosnkowym