Kotlety jajeczne z natką
Kotlety jajeczne z natką
Składniki:
- 8 jajek
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1 cebula
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Wykonanie:
7 jajek ugotować na twardo w osolonym wrzątku.
Wyjąć, ostudzić i obrać.
Następnie drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Natkę pietruszki opłukać i posiekać, połączyć w misce z rozdrobnionymi jajkami.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Usmażyć cebulę, dodać do jajek z natką.
Wbić 1 surowe jajko, wymieszać dokładnie masę.
Dosypać bułki tartej, tyle, aby masa była gęsta.
Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
W dłoniach formować okrągłe kotlety.Kotlety smażyć z dwóch stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.